Termékeink

Borkősav

A borkősav egy szerves sav, mely szobahőmérsékleten fehér kristályokat alkot. Sokféle növényben is megtalálhatjuk, különösen a szőlőben, valamint a borok egyik legfontosabb sava.
Élelmiszer- adalékként is használják, mint savanyúságot szabályozó szert és antioxidánst. Vízzel elegyítve oldja a vasat és az alumíniumot.

Cink-oxid

Fehér por, kis mértékben sárgás árnyalatú. Vízben gyakorlatilag oldhatatlan, erősen nedvszívó hatású. Felhasználását tekintve igen sokrétű: kozmetikában hintőporként, az orvosok cinkkenőcsként és ragtapaszként alkalmazzák.

Kalcium-foszfát

A kalcium-foszfátok a foszforsav módosulatai. Három félét különböztetünk meg a kötésben lévő kálciumok számától függően: monokalcium-foszfát, dikalcium-foszfat és trikalcium-foszfát.
Főként az élelmiszeriparban használják a különböző anyagok összetapadásának meggátolása érdekében. Az aromagyártásban és a fogkrémgyártásban hordozóanyagként használják. A következő termékekben található meg leginkább: szárított, pirított élelmiszerek, tejpor, sütőpor, kávékrémpor.

Kálcium-karbonát

A kalcium- karbonát más néven mészkő vagy szénsavas mész. Vízben és zsírban nem oldódik, a savakra azonban érzékeny. Előfordulását tekintve igen sokrétű.
Az élelmiszeriparban különböző célokra használják fel, például színezékként (sok élelmiszert fehérre színez), savanyúság szabályozóként vagy csomósodás gátlóként. Az ivóvizeknél savtalanításra és a víz keménységének növelésére használják.
A következő élelmiszerekben találkozhatunk vele: drazsék, sütőpor, sajt, szőlőlé, rágógumi, tápszer.

B2 Vitamin

A riboflavin (más néven B2-vitamin) egy könnyen felszívódó, vízben oldódó, az állatok egészségének fenntartásához nélkülözhetetlen anyag. Csakúgy, mint a többi B-vitamin, a szervezet energiatermeléséhez nélkülözhetetlen. Élettani szempontból fontos szerepe van: a zsírok, szénhidrátok és a fehérjék lebontásában. Nélkülözhetetlen a vérképzésben, a légzés folyamatában, antitest-termelésében, a növekedésben és a szaporodásban is. Mindezeken felül az egészséges bőrért, hajért, körmökért és a pajzsmirigy szabályozásában is elengedhetetlen a jelenléte.

Page 1 of 3
+36 70 365 09822013 Pomáz,
Táncsics Mihály u. 48.
Adószám: 24306922-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-163452

 

 

 

Híreink

  • Hamarosan szélesebb termékpalettával állunk rendelkezésére.
  • Addig is keressen minket bizalommal, minden kérdésre választ adunk.